Bezpieczeństwo i wygoda

slogan image 4Posiadamy duże, nowoczesne i atrakcyjne sale, urządzone zgodnie z potrzebami dzieci w różnym wieku. Każda z sal posiada własną toaletę, do której dzieci mają nieograniczony dostęp. 

Zdrowie na talerzu

slogan image 5Posiadamy własną kuchnię, w której przygotowywane są pyszne, domowe posiłki odpowiednio zbilansowane oraz uwzględniające potrzeby dietetyczne dzieci. 

Nauka przez zabawę

slogan image 1Stale rozszerzamy i bogacimy repertuar form i metod pracy z dziećmi dbajac o to aby przede wszystkim ucząc się dobrze się bawiły. 

DATA ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD

10.02.20

Poniedziałek

Bułka pszenna z masłem, serem żółtym gouda, papryka czerwona, kakao (1,2) Chleb pszenno-żytni z masłem, kiełbaska krakowska, sałata masłowa, herbata z miodem, mandarynka (1,2) Zupa ogórkowa z ziemniakami na wywarze mięso-warzywnym, pierogi leniwe z masłem i cukrem, surówka: marchewka z jabłkiem, sok jabłkowy (1,2,3,6)

11.02.20

Wtorek

Płatki jaglane na mleku, chleb graham z masłem, miodem lipowym, (1,2) Bagietka pszenna z masłem,  pasta z szynki i sera żółtego z majonezem, pomidor, herbata z miodem, jabłko (1,2) Krupnik z kaszą jęczmienną na wywarze mięsnym z warzywami, schab w sosie chrzanowym, ziemniaki, marchewka z groszkiem, mięta z cytryną (1,2,3,6)

12.02.20

Środa

chleb słonecznikowy z sezamem, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, kakao (1,2,3,8) Jogurt naturalny z malinami, bagietka pszenna z masłem, herbata z miodem, jabłko (1,2) Barszcz czerwony z ziemniakami na wywarze mięsnym z warzywami ze śmietaną, łazanki z kiszonej kapusty z kiełbaską, nap owocowy (1,2,3,6)

13.02.20

Czwartek

Chleb graham z masłem, pasta z makreli w wędzonej z cebulką, ogórek zielony, kawa z mlekiem (1,2,4) Chałka drożdżowa z masłem, herbata z miodem i cytryną, banan (1,2,3) Zupa neapolitańska z kaszą manną na rosole z warzywami, filet z indyka w przyprawach, ziemniaki, surówka z pory z jabłkiem i jogurtem, mięta cytryną (1,2,6)

14.02.20

Piątek

Bagietka pszenna z masłem, pasztetem drobiowym pieczonym, ogórek kiszony, kakao (1,2) Chleb pszenno-żytni z masłem, szynka delikatesowa, pomidor, herbata z miodem, jabłko (1,2) Zupa jarzynowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym, smażony, placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem, kompot (1,2,3,6)

17.02.20

Poniedziałek

Chleb pszenno-żytni z masłem, szynka wiejska,  sałata masłowa, kawa z mlekiem (1,2)

Bagietka pszenna z masłem, serem żółtym, pomidorem, herbata z miodem, banan (1,2) Zupa szpinakowa z ryżem i jajkiem na rosole z warzywami, zabielana śmietaną, makaron z serem, masłem i cukrem, mięta z cytryną (1,2,3,6)

18.02.20

Wtorek

Płatki ryżowe na mleku, chleb graham z masłem dżemem niskosłodzonym, marchewka, (1,2) bułeczka pszenna z masłem, szynka od zawsze, pomidor, herbata z miodem i cytryną, jabłko (1,2,3)

Zupa kalafiorowa z zacierkami na wywarze mięsnym zabielana śmietaną, gołąbki z mięsem, ryżem i  kapustą w sosie pomidorowym, kompot (1,2,6)

19.02.20

Środa

Chleb słonecznikowy z sezamem z masłem, schab pieczony na maśle, ogórek kiszony, kakao (1,2,8) Kisiel naturalny z owoców brzoskwiń, chleb pszenno-żytni z masłem, mandarynka (1,2,3) Zupa pomidorowa z makaronem na rosole z warzywami, zabielana śmietaną, kotlet mielony z indyka, ziemniaki, surówka z buraczków czerwonych z cebulką, nap owocowy (1,2,6)

20.02.20

Czwartek

Chleb graham z masłem, pasta z tuńczyk z jajkiem, cebulką i majonezem, kawa z mlekiem (1,2,3,4)

Pączek z marmoladą, herbata z miodem i cytryną, jabłko (1,2) Zupa grochowa z zacierkami na wywarze mięsno-warzywnym, makaron z spaghetti z mięsem w sosie pomidorowym, nap owocowy (1,2,6)

21.02.20

Piątek

Bułka pszenna z masłem, krakowska pieczona, papryka czerwona, kakao (1,2) Chleb pszenno-żytni z masłem, pasta z jajek i żółtego sera z ogórkiem kiszonym, herbata z miodem, jabłko (1,2,3) Żurek z kiełbaską, jajkiem i warzywami, zabielany śmietaną, ryż w polewie jogurtowo- truskawkowej, mięta z cytryną (1,2,3,6)


Uwaga: ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

Cyferkami zaznaczono alergeny pokarmowe -  legenda powyżej jadłospisu.

Woda do picia między posiłkami.

Mleko, napoje mleczne, herbaty i napoje słodzone cukrem do 10 g / 250 ml.

 

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.

Drogi Rodzicu (Opiekunie)!

W naszej kuchni używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i

produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające

„ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”

wymienione w tabeli poniżej:

Alergen wg rozporządzenia

1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN : mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki

2. MLEKO : mleko, masło, jogurt, ser, twaróg – ser biały, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina,

3. JAJA : jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny,

4. RYBY : ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju, makrela w pomidorach i w oleju, łosoś w pomidorach i oleju.

5. SOJA : grzanki

6. SELER : seler jako korzeń i łodyga, wędlina

7. GORCZYCA : musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki, przypraw.

8. NASIONA SEZAMU: ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki

9. SKORUPIAKI : BRAK

10. ORZECHY : krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe,

11. DWUTLENEK SIARKI : owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela,

12. ŁUBINY : BRAK

13. ORZESZKI ZIEMNE : masło arachidowe, bakalie,

14. MIĘCZAKI : BRAK

Wykaz produktów jest aktualizowany na bieżąco.

Informacje