Bezpieczeństwo i wygoda

slogan image 4Posiadamu duże, nowoczesne i atrakcyjne sale, urządzone zgodnie z potrzebami dzieci w różnym wieku. Kazda z sal posiada własna toaletę do której dzieci mają nieograniczony dostęp. 

Zdrowie na talerzu

slogan image 5Posiadamy własną kuchnię, w której przygotowywane są pyszne, domowe posiłki odpowiednio zbilansowane oraz uwzględniające potrzeby dietetyczne dzieci. 

Nauka przez zabawę

slogan image 1Stale rozszerzamy i bogacimy repertuar form i metod pracy z dziećmi dbajac o to aby przede wszystkim ucząc się dobrze się bawiły. 

 

DATA I ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD

02.10.17.

Poniedziałek

Bagietka pszenna, jajecznica na maśle z cebulką, kakao, (1,2,3) Chleb pszenno-żytni z masłem, schab pieczony, pomidorem, herbata z miodem, jabłko (1,2) Zupa pomidorowa z makaronem, ryż w polewie truskawkowo - śmietankowej, mięta z cytryna (1,2,3,6)

03.10.17.

Wtorek

Płatki owsiane na  mleku, chleb graham z masłem, dżem owocowy, marchewka, (1,2)

Bagietka z masłem, szynka delikatesowa, rzodkiewka, herbata z miodem, śliwka (1,2)

Zupa grochowa, makaron świderki w sosie mięsno-pomidorowym, nap owocowy (1,2,3,6)

 04.10.17.

Środa

Chleb słonecznikowy z masłem,  makrela wędzona, szczypiorek, kawa z mlekiem, (1,2,4)

Jogurt naturalny z brzoskwinią i bananem, herbatnik (1,2,3) Zupa koperkowa z ryżem, schab pieczony w sosie chrzanowym, ziemniaki, sur kapusta biała z marchewką, mięta z cytryną (1,2,6)

05.10.17.

Czwartek

Chleb graham z masłem, serem żółtym, pomidorem,  kawa z mlekiem,

II gr. bułka z serem żółtym (1,2)

Bułeczka słodka z owocami, herbata z cytryną, (1,2,3)

Zupa krupnik na rosole, bigos z kiszonej kapusty z mięskiem, ziemniaki, sok jabłkowy (1,3,6)

06.10.17.

Piątek

Chleb pszenno-żytni, pasztet pieczony, ogórek zielony, kakao (1,2)

Bagietka z masłem, kiełbasa żywiecka, papryka czerwona, herbata z sokiem, jabłko (1,2)

Zupa szpinakowa z jajkiem, filet z dorsza po grecku z warzywami, ziemniaki, nap owocowy, (1,2,3,4,6)

09.10.17.

Poniedziałek

Bagietka z masłem, parówka z szynki na gorąco, ketchup, kawa z mlekiem (1,2) Chleb z masłem, szynka wiejska, ogórek zielony, herbata z miodem, jabłko (1,2)

Barszcz biały z kiełbaską, knedle ze śliwkami, mięta z cytryną, (1,2,3,6)

10.10.17.

Wtorek

Chleb graham z masłem, szynka drobiowa, pomidorem,

III gr. bułka z serem żółtym, (1,2,3)

Bagietka z masłem,  serem żółtym, papryka czerwona, herbata z miodem i cytryną, winogron (1,2)

Zupa kalafiorowa, łazanki z kiszonej kapusty z kiełbaską, nap owocowy (1,2,6)

11.10.17.

Środa

Płatki ryżowe na mleku, chleb słonecznikowy z masłem, powidła śliwkowe (1,2)          Krążki ryżowe, kisiel naturalny z truskawkami, (1,2,3)

Barszcz czerwony z fasolką, szynka duszone w sosie, kasza gryczana, kapusta czerwona z jabłkiem, kompot (1,2,6)

12.10.17.

Czwartek

Chleb graham z masłem, pasta z tuńczyka z jajkiem, majonezem, porą, kakao, (1,2,3,4)

Chałka drożdżowa z masłem, herbata z miodem, jabłko (1,2,3)

Rosół z makaronem, potrawka z kurczaka w sosie koperkowym, marchewka z groszkiem, kompot (1,2,6)

 13.10.17.

Piątek

Bułka z masłem, jajko w majonezie z kukurydzą i ogórkiem konserwowym, kawa z mlekiem (1,2,3)

Chleb z masłem, polędwica sopocka, ogórek kiszony, herbata z miodem i cytryną, banan (1,2,3) Zupa szpinakowa z ryżem, filet z dorsza, ziemniaki, kapusta kiszona z marchewką, mięta z cytryną (1,2,4,6)

Uwaga: ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

Cyferkami zaznaczono alergeny pokarmowe -  legenda powyżej jadłospisu.

Czysta woda do picia między posiłkami.

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.
Czysta woda do picia między posiłkami
Cyferkami zaznaczono alergeny pokarmowe -  legenda powyżej jadłospisu.

Drogi Rodzicu (Opiekunie)!

W naszej kuchni używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i

produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające

„ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”

wymienione w tabeli poniżej:

Lp. Alergen wg rozporządzenia Produkty
1 ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN

mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki

2 MLEKO mleko, masło, jogurt, ser, twaróg – ser biały, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina,
3 JAJA jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny
4 RYBY ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju, makrela w pomidorach i w oleju, łosoś w pomidorach i oleju
5 SOJA grzanki
6 SELER seler jako korzeń i łodyga, wędlina
7 GORCZYCA musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki przypraw
8 NASIONA SEZAMU ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki
9 SKORUPIAKI BRAK
10 ORZECHY krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe
11 DWUTLENEK SIARKI

owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor, np. morela

12 ŁUBINY BRAK
13 ORZESZKI ZIEMNE masło arachidowe, bakalie
14 MIĘCZAKI BRAK

Wykaz produktów jest aktualizowany na bieżąco.