J A D Ł O S P I S
| DATA | I ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD |
|
08.12.25 Poniedziałek |
Bułka pszenna z masłem, szynka wędzona, sałata masłowa, kakao (zboża zaw.gluten -A, mleko) |
Bułka pszenna z masłem, ser żółty Gouda, pomidor, kawa z mlekiem, mandarynka (zboża zaw.glutenA, mleko) |
Zupa ogórkowa z ziemniakami, na wywarze mięso-warzywnym, zabielana śmietaną, makaron z serem, mięta z cytryną, (zboża zaw.glutenA, mleko, jajka, seler) |
|
09.12.25 Wtorek |
Chleb pszenno-żytni i masłem, pasta z makreli z jajkiem i cebulką, kakao, papryka czerwona (zboża zaw.gluten -AB, mleko, jajka, ryba) |
Chałka drożdżowa z masłem, kakao, banan (zboża zaw.gluten -AB, mleko) |
Krupnik z kaszą jęczmienną na wywarze mięsno-warzywnym, gołąbki z mięsem w sosie pomidorowym, lemoniada (zboża zaw.gluten -AC, mleko, seler) |
|
10.12.25 Środa |
Płatki owsiane na mleku, chleb pszenno-żytni z masłem, dżem niskosłodzony, woda, marchewka na zgryz, (zboża zaw.glutenA, mleko) |
Chleb tostowy z masłem, pasta z sera białego, szynki z ogórkiem kiszonym, bawarka, jabłko (zboża zaw.gluten -A, mleko, jajka) |
Zupa pomidorowa z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym zabielana śmietaną, kotlecik schabowy smażony, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, herbata owocowa z sokiem (zboża zaw.gluten -A, mleko, jajka, seler) |
|
11.12.25 Czwartek |
Chleb graham z masłem, parówka z szynki na gorąco, ketchup, kakao, jabłko (zboża zaw.gluten -AB, mleko) |
Chleb tostowy z masłem, ser żółty z papryka czerwona, bawarka, gruszka (zboża zaw.glute -A, mleko, jajka) |
Zupa kalafiorowa z zacierkami na wywarze mięsno-warzywnym zabielana śmietaną, gulasz wołowy, kopytka, buraczki, lemoniada (zboża zaw.gluten -A, mleko, jajka, seler) |
|
12.12.25 Piątek |
Chleb pszenno-żytni z masłem, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, kawa z mlekiem, jabłko (zboża zaw.gluten -AB, mleko, jajka) |
Bagietka z masłem, pasta z soczewicy z suszonymi pomidorami, ogórek kiszony, herbata z miodem, banan (zboża zaw.gluten -A, mleko) |
Zupa ryżowa na wywarze mięsno-warzywnym, filet z miruny smażony w sosie greckim z warzywami, ziemniaki, napój owocowy (zboża zaw.gluten -A, mleko, jajka, ryba, seler) |
|
15.12.25 Poniedziałek |
Bułka pszenna z masłem, szynka krucha, ogórek kiszony, kawa z mlekiem, (zboża zaw.gluten -A, mleko) |
Chleb pszenno-żytni z masłem, serem żółtym, pomidorem, herbata z miodem, banan, (zboża zaw.gluten -AB, mleko) |
Żurek z kiełbaską i jajkiem zabielany śmietaną, makaron zapiekany ze szpinakiem filetem z kurczaka, serkiem mascarpone, herbata owocowa (zboża zaw.gluten -A, mleko, jajka, seler) |
|
16.12.25 Wtorek |
Chleb pszenno-żytni z masłem, pasta z tuńczyka z jajkiem, cebulką i majonezem, papryka czerwona, kakao (zboża zaw.gluten -AB, mleko, jajka, ryba) |
Chleb graham z masłem, twarożek ze śmietaną i rzodkiewką, herbata z miodem, jabłko (zboża zaw.gluten -AB, mleko) |
Zupa z brokułów na wywarze mięsno-warzywnym zabielana śmietaną, ryż z sosem bolonesse w sosie pomidorowym kompot wieloowocowy (mleko, seler) |
|
17.12.25 Środa |
Chleb tostowy z masłem, filet z indyka wędzony, papryka czerwona, kawa z mlekiem, jabłko, (zboża zaw.gluten -A, mleko) |
Kisiel brzoskwiniowy, pieczywo ryżowe woda (zboża zaw.gluten –A, mleko) |
Zupa jarzynowa na wywarze mięsnym ze śmietaną, filet z kurczaka w przyprawach, ziemniaki, fasolka szparagowa, kompot owocowy (zboża zaw.gluten -A, mleko, jajka, seler) |
|
18.12.25 Czwartek |
Chleb graham z masłem, serem żółtym, pomidor, kawa z mlekiem, (zboża zaw.gluten -AB, mleko) |
Chleb tostowy z masłem, Jogurt owocowy, kakao, mandarynka (zboża zaw.gluten -A, mleko ) |
Kapuśniak z kiszonej kapusty na wywarze mięso-warzywnym, filet z indyka w sosie chrzanowo śmietankowym, ziemniaki, ogórek kiszony z marchewką, mięta z cytryną, (zboża zaw.gluten -A, mleko, seler) |
|
19.12.25 Piątek |
Chleb pszenno-żytni z masłem, pasztet pieczony, ogórek kiszony, kakao (zboża zaw.gluten -AB, mleko, jajka) |
Bułka słodka z makiem, kawa z mlekiem, jabłko (zboża zaw.gluten -A, mleko ) |
Barszcz czerwony na wywarze mięsno-warzywnym zabielana śmietaną, łazanki z kapustą kiszoną, sok jabłkowy (zboża zaw.gluten -A, mleko, jajka) |
Woda do picia między posiłkami.
Mleko, napoje mleczne, herbaty i napoje słodzone cukrem do 10 g / 250 ml.
Uwaga: ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.
Drogi Rodzicu (Opiekunie)!
W naszej kuchni używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i
produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty
„MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”
wymienione w tabeli poniżej:
Alergen wg rozporządzenia
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN : mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki
A-pszenica
B-żyto
C-jęczmień
D-owies
E-orkisz
F-kamut
2. MLEKO : mleko, masło, jogurt, ser, twaróg – ser biały, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina,
3. JAJA : jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny,
4. RYBY : ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju, makrela w pomidorach i w oleju, łosoś w pomidorach i oleju.
5. SOJA : grzanki
6. SELER : seler jako korzeń i łodyga, wędlina
7. GORCZYCA : musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki, przypraw.
8. NASIONA SEZAMU: ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki
9. SKORUPIAKI : BRAK
10. ORZECHY : krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe,
1-laskowe
2-włoskie
3-migdały
4-nerkowce
5-pekan
6-brazylijskie
7-pistacje
8-makadamia
11. DWUTLENEK SIARKI : owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela,
12. ŁUBINY : BRAK
13. ORZESZKI ZIEMNE : masło arachidowe, bakalie,
14. MIĘCZAKI : BRAK
Wykaz produktów jest aktualizowany na bieżąco.

Posiadamy duże, nowoczesne i atrakcyjne sale, urządzone zgodnie z potrzebami dzieci w różnym wieku. Każda z sal posiada własną toaletę, do której dzieci mają nieograniczony dostęp.
Posiadamy własną kuchnię, w której przygotowywane są pyszne, domowe posiłki odpowiednio zbilansowane oraz uwzględniające potrzeby dietetyczne dzieci.
Stale rozszerzamy i bogacimy repertuar form i metod pracy z dziećmi dbajac o to aby przede wszystkim ucząc się dobrze się bawiły. 













